Friday, September 11, 2009

KAK HAWE SENGAL

Blog post berbentuk cacian dn nota tidak puas hati terhadap kekwe yg gemar berbikini sambil menari pendet di Jalan raya sekitar Umbai.

NOTA KAKI BERKURAP: HOI PEMPUAN! KAU DAH GILE KE TEPEK EMAIL PRIBESI AKU KAT SINI SELAKU BLOG POST?


dasar perempuan mengambil kesempatan. Dengan ini aku arahkan kau menghantar kapkek bercorak wajah Thaksin kepada aku dengan kadar segera sebagai ganti rugi maruah yang telah kau calarkan.


Sekian.

LAPORAN PENUH KEPUTUSAN PILIHANRAYA PHOTOCANTIK BY ZATIS

-petikan email-

Pengundi Hantu yg reply:
Kemal - Her Ordinary Morning, Her Son
Shahril – Bromo horsemen, Asian Biker
Anod – Her Son, Calm
Syahir – Her Ordinary Morning, Asian Biker
Eni – Mother&Child, Calm
Kekwe – Asian Biker, Her Son
Eler- Her Son, Asian Biker
Am – Her Son, Her Ordinary Morning
KakNet – Mother&Child, Her Son
Wawa – Serene Morning, Mother&Child
Bash – Bromo Horsemen, Her Son
Kay – Mother&Child, Golden Generation
Kid – Asian Biker, Freedom to Feed
Hakim – Her Son, Bromo Horsemen
Yong – Her Son, The Fisherman
Epul – Mother&Child, Path to the Sun
Mesol – Her Son, Asian Biker
Hasrul – Mother & Child, Freedom to Feed
Mirul – Asian Biker, Bromo Horsemen
Abbas – Her Son, When Earth Boils


Jumlah:

Her Son – 11
Asian Biker – 7
Mother&Child – 6
Bromo Horsemen - 4
Her Ordinary Morning – 3
Freedom to Feed – 2
Calm - 2
The Fisherman - 1
Serene Morning - 1
Golden Generation – 1
Path to the Sun – 1
When Earth Boils – 1

First and foremost, terima kasih sgt2 pada yg mengundi sebab seriously aku mmg tk tahu pilih yang mana. Lepas buat undian dari korang, dengan comfirm aku buang “Her Son”..as it gets the most votes to be out…after that aku still confuse nak buang “Asian Biker” or “Mother&Child”…sebab even Asian Biker kinda get 2nd highest votes to be taken out…aku secara kajian tgk org yg nk buang Asian Biker adalah ketegori designer, means…it must be something on the composition/functionality as a whole…but on the teknik, most aku tanya yg ada DSLR or my photog frens, they know tat Asian Biker is jenis photo yang payah dapat,kire kene ade skill skit la utk dpt photo cmtu…sebab moto tu bergerak, lowlight source, dan pada waktu malam, yet it still can be captured tanpa cacat by my humble camera.. I mean, technically mmg better dari Mother & Child..even dari segi impak lebih rendah. So sebab aku sgt kompius, aku telah pergi print semua gambar…dan lepas print, memang jelas aku komfirm untuk buang Mother&Child..
So, keputusannya adalah pembuangan kedua2 gambar sesi anak beranak.
Dengan ini pemenang pemilihan tepat jatuh kepada pemilih paling egois, iaitu Kak Net.

(jaki giler dengan perempuan ini!)


Actually I wish I had better photos to submit. Memang Asian Biker and Bromo Horsemen tu not good enough to be in the list…but these are the best 12 of ASIAN theme photos that I ever have.

Again…THANKS SEMUA!

*mengedarkan kek lapis dn paksa semua orang makan sekarang*

Sunday, February 1, 2009

nak merepek jap.

...tak, tipu je.

Aku cume nak ckp kt kemal, timekasih la akhirnye kau ulanghias (redecorate) blog nih. Selaku suri rumah berteknologi dan ber ijazah di negare bukan jiran, kau mmg patut menjadi admin yang aktif. *ayat melepaskan diri* ....

Aku dengar hari tu ideal nak g Melake la..ape la...so, ape update die? tibe2 senyap je.,aku pun buat2 la senyap. kang aku tanye sekali aku takleh g, pasti korg bahan aku 13 keturunan.So, baik aku diam je. *eh, tak diam pun*

ummm.nak merepek ape lg eh, oh ha,,,, aku br tau kumpats aktif semule setelah aku mengecheck email 2 hari lepas. berduyunn duyunn email korg. dh lame aku tk bukak email tu, sekali bukak. hamik kau.

nampak sgt mase senyap tu sbb kekwe si pembuat kapkek kelakar tuh mengandungi kaffein dan rayyan di dlm perut beliau...eh, mengandung pulak. bersalin.

So, kekwe...kau dah tau skang sape tunggak arena kumpat?

Thursday, January 15, 2009

Thursday, January 1, 2009

selamat tahun baru 2009

salam everyone..dengan berakhirnya tahun 2008,kini tiba tahun 2009..
to all happy new year and good luck for all

Wednesday, November 19, 2008